joi, 17 decembrie 2015

Cum sa prepari ingrasamant natural pentru plante?

sursa imaginii: berkeleygardencoach.com

O buna hranire a solului cu substante nutritive ajuta la cresterea armonioasa a plantei. Solul are nevoie de acesti nutrienti: azot (ajuta la cresterea frunzei), fosfor (ajuta la dezvoltarea radacinii), potasiu (ajuta la dezvoltarea florilor si a fructelor) dar si de micro-nutrienti cum ar fi zinc ,fier ,calciu, magneziu.
Indicat ar fi sa ne interesam ce fel de sol avem si sa completam cu substantele de care avem nevoie. Insa daca nu stim aceste detalii sunt mai multe ingrasaminte care ajuta foarte mult orice tip de sol. Ca si frecventa nu trebuie exagerat cu aplicarea lor pe sol.Este de ajuns fertilizarea sa se faca o data primavara devreme.
Ce putem face pentru a avea un pamant mai roditor? Putem imprastia coji de ou in
jurul plantelor (care sunt bogate in calciu), cenusa (bogata in calciu, potasiu si ajuta la cresterea ph-ului), oase de peste (puse intr-o oala mare inchisa etans astfel :o parte oase la 2 parti apa) bogate in calciu, potasiu, azot, fosfor, aminoacizi).
Alte substante foarte hranitoare le gasim in:
- gunoi de animale (vaci,cai, oi, gaini, iepure foarte bogat in azot) tinut intr-un vas (2 treimi iar apa o treime) timp de 2-3 zile dupa care se strecoara si se stropeste pamantul.
- plante (musetel, coada soricelului, urzica) fierte in apa, strecurate si puse pe sol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu