marți, 22 decembrie 2015

Siropul de brad - medicament naturist

sursa imaginii: wildfoodsandmedicines.com

Bradul este un element foarte important din natura prin prisma faptului ca ne ofera multe beneficii pentru o viata sanatoasa.Proprietatile pe care ni le ofera sunt multiple, fapt pentru care ar trebui sa stim anumite lucruri importante.
Padurile de brad sunt ideale pentru aportul de oxigen iar in aproprierea lor s-au amenajat
pensiuni, case de vacanta, numeroase institutii pentru tratarea bolnavilor care sufera de afectiuni respiratorii si pentru a petrece o perioada intr-un mediu foarte sanatos.
Siropul de brad este un medicament natural care are rol inflamator, fluidizeaza secretiile bronhice. Se foloseste pentru tratarea bolilor de inima, bronsita, astm, pentru diminuarea  apetitului pentru dulce la copii, tuse, pneumonii, etc.
Reteta siropului de brad pe care o prezint este una simpla si o putem prepara cu usurinta acasa:
Avem nevoie de 1 kg ramuri tinere de brad pe care le fierbem timp de 15-20 minute in 4 litri de apa. Dupa fierbere se lasa la rece timp de... dupa care fierbem din nou circa 20-25 minute. Strecuram si turnam in sticle ce pot fi inchise ermetic si pastram in locuri racoroase. Siropul acesta l-am folosit si il folosesc in continuare cand am probleme cu tusea.
Daca ne uitam in magazine la pretul pe care il afiseaza acest sirop sau produse naturiste pentru tuse vom vedea ca merita cu prisosinta sa facem aceasta reteta la noi acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu