luni, 25 ianuarie 2016

Alimentele care lupta impotriva cancerului

sursa imaginii: medicaldaily.com

Corpul uman detine celule inactive care pot fi transformate in celule cancerigene. Viata pe care o ducem (alimentatia,  stresul, sportul, etc) ne afecteaza in mod direct sanatatea.
Foarte important este ceea ce mancam deoarece exista multe produse daunatoare pentru organism, care pot activa celulele cangerigene.
Iata cateva dintre alimentele care au proprietati impresionante si previn aparitia cancerului:
1.Broccoli – contine numeroase fibre care ajuta la eliminarea toxinelor
2.Peste – contin omega 3 cu rol antiinflamator, vitamina A (o vitamina importanta care lupta impotriva cancerului) si vitamina D. Cei mai importanti pesti sunt: somonul, heringul, macroul. S-a demonstrat ca substantele din peste previn aparitia cancerului de san, prostata sau colon.
3.Nuci, migdale, alune, seminte – contin selenium care este un element puternic impotriva cancerului
4.Rosiile – foarte sanatoase deoarece au in compozitie o substanta numita licopen. Consumul de Licopen scade cu 40% sansele aparitie cancerului de prostata. Este de asemenea un excelent antioxidant si reduce grasimile din fluxul sangvin.
5.Legume cu frunze verzi (avocado, fasole, morcovi, caise, dovlecei) – contin acid folic, biotina, niacina si vitamina B6 sunt toate vitaminele B. Toate acestea sunt sunt ca o bariera impotriva cancerului.
6.Sfecla rosie, cirese, struguri rosii, vinete: in care gasim antociani sau uneori resveratrol. Antocianii au proprietatea de a ucidee celulele cancerigene.
7.Ciuperci, usturoiul – stimuleaza sistemul imunitar si usturoiul ajuta la oprirea raspandirii celulelor cancerigene in organism.
Nu degeaba am auzit ca trebuie sa fim foarte atenti la alimentele pe care le consumam. O dieta sanatoasa, bogata in vitamine, fibre, minerale poate insemna totul pentru sanatatea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu