sâmbătă, 25 iunie 2016

Ashitaba noua planta miraculoasa

sursa imaginii: ashitabaplant.com

Ashitaba sau dupa denumirea stiintifica Angelica Keiskei este o planta care provine din Japonia.
Cu timpul s-a extins zona in care se poate cultiva, ajungand din Asia pana in Statele Unite. Planta ajunge la inaltimi de pana la 120 cm si rezista la temperaturi intre 12-22 grade Celsius.  Din Ashitaba se consuma frunzele in forma bruta si se gaseste in comert sub forma de ceai sau tablete.
Prin proprietatile detinute este cunoscuta si ca ''planta longevitatii''.
Nu s-a descoperit inca toate beneficiile ei (inca se fac studii) insa ce s-a descoperit despre Ashitaba este extraordinar.
Proprietatile plantei:
- este bogata in vitamina B12 (creste sistemul imunitar, creste productia hormonilor de crestere, creste concentrarea si atentia), vitamina C, potasiu, calciu, fier.
- contine 13 tipuri de minerale, 11 de vitamine, fibre, proteine.
Una dintre cele mai importante proteine ale plantei ajuta sistemul nervos, in special a neuronilor. Degenerarea neuronilor aduce dupa sine simptome ale bolilor (Alzheimer, Parkinson sau dementa), iar proteina atenueaza aceste simptome.
Ajuta la tratarea anumitor afectiuni cum ar fi:
- anemia
- astm
- hemoroizi
- oboseala.
Totodata purifica ficatul, echilibreaza glicemia (lupta impotriva diabetului prin aportul magneziu si potasiu), creste fluxul biliar, imbunatateste digestia si este un bun detoxifiant.
Conform unor studii facute pe cobai au conchis ca anumiti compusi din Ashitaba ajuta la tratarea bolilor pielii si a cancerului pulmonar.

2 comentarii:

  1. Din cate am vazut inca nu se gaseste in Romania. Pe site-urile internationale am vazut ca este dar nu stiu daca se trimite in tara noastra.

    RăspundețiȘtergere