joi, 14 ianuarie 2016

Ce trebuie sa stii neaparat despre acnee?

sursa imaginii: theguardian.com

Acneea este o problema cu care se confrunta majoritatea tinerilor la adolescenta. Cosurile apar in general pe fata, spate sau gat. 
Acneea variaza de la cateva cosuri pana la acneea vulgara (noduli si infectii mai mari), care apare in urma instalarii unei bacterii (de multe ori ‘stafilococ aureu’).
Cum ar trebui sa procedam in cazul in care avem acnee, mai ales a celei severe?
Ce trebuie sa facem:
- mergem imediat la un medic dermatolog
Nu trebuie sa:
- strangem cosurile;
- luam tratamente dupa ureche, deoarece la fiecare acneea se manifesta diferit.
- alte tratamente decat cele recomandate de medic pot afecta negativ acneea.
Din pacate cosurile afecteaza nu doar partea fizica ci si psihic. Din punct de vedere social
persoanele cu acnee devin mai retrasi, deprimati, au o fire introvertita si se poate ajunge chiar la ajutor psihologic. Chiar daca acest lucru este normal la varsta adolescentei, cand hormonii fac ravagii, inevitabil afecteaza persoana in cauza. Un alt aspect foarte important este cel legat de viata sexuala. S-a dovedit ca o viata sexuala activa ajuta la vindecarea acneei. Multi cred ca aceste zvonuri sunt rautacioase sau nefondate dar este adevarat.
Remediile naturiste ar putea imbunatati vindecarea acneei in stare usoara. De exemplu urzica este foarte buna ajutand la ‘curatarea sangelui’. Se poate face o cura cu ceai pentru a se vedea efectele. Dar rezultatele difera de la o persoana la alta.
In concluzie aceasta problema nu trebuie ignorata iar daca situatia se agraveaza prezentati-va imediat unui medic dermatolog. Numai un specialist stie ce tratament trebuie urmat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu