miercuri, 9 decembrie 2015

Cresterea plantelor aromatice la ghiveci


Pentru cei pasionati de gatit si de condimente proaspete propun cresterea lor in ghivece. Acestea se pot tine in apartament sau pe balconul acestuia (cand este vara).
In ghivece putem cultiva o multitudine de plante cum ar fi: cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, coriandru, patrunjel, ardei iute (chilli). Din proprie experienta pot spune ca nu este greu pentru a avea aceste condimente tot timpul proaspete. Avem nevoie doar de pamant pntru flori, ghivece diametru aproximativ 14 cm, pahare unica folosinta mici (pentru rasaduri), seminte plante. Primavara plantam semintele in pahare iar cand cresc aproximativ 10 cm mutam plantele in ghivece. Udatul se face in fiecare zi vara si la 3-4 zile iarna, in general cand pamantul este uscat. Bineinteles ca fiecare planta aromatica are un anumit timp de crestere. Rozmarinul, coriandrul se dezvolta mai greu insa odata ce toate plantele au crescut avem condimente pentru diverse retete culinare.
Avand in vedere pretul ghivecelor pentru aceste condimente in magazine cu atat merita mai mult cultivarea lor acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu