Pentru
cei pasionati de gatit si de condimente proaspete propun cresterea lor in
ghivece. Acestea se pot tine in apartament sau pe balconul acestuia (cand este
vara).
In
ghivece putem cultiva o multitudine de plante cum ar fi: cimbru, rozmarin,
salvie, busuioc, coriandru, patrunjel, ardei iute (chilli). Din proprie
experienta pot spune ca nu este greu pentru a avea aceste condimente tot timpul
proaspete. Avem nevoie doar de pamant pntru flori, ghivece diametru aproximativ
14 cm, pahare unica folosinta mici (pentru rasaduri), seminte plante. Primavara
plantam semintele in pahare iar cand cresc aproximativ 10 cm mutam plantele in
ghivece. Udatul se face in fiecare zi vara si la 3-4 zile iarna, in general
cand pamantul este uscat. Bineinteles ca fiecare planta aromatica are un anumit
timp de crestere. Rozmarinul, coriandrul se dezvolta mai greu insa odata ce
toate plantele au crescut avem condimente pentru diverse retete culinare.
Avand
in vedere pretul ghivecelor pentru aceste condimente in magazine cu atat merita
mai mult cultivarea lor acasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu