Sursa imaginii: momjunction.com
Sparanghelul este un aliment cunoscut
inca din timpuri stravechi datorita efectelor benefice pe care le are asupra
organismului.
Numeroasele calitati ale acestuia il
fac sa se incadreze in topul celor mai sanatoase alimente.
Contine cantitati importante de
vitamina B (acid folic, B6, B12) precum si vitamina A, C, E, K. Totodata este o
importanta sursa de minerale: fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, potasiu.
La consumul sparanghelului caloriile
sunt foarte mici, insa este bogat in fibre (esentiale pentru organism).
Datorita acestora este un luptator
impotriva multor boli precum: diabet, reumatism, depresie, cancer, etc.
Cateva beneficii ale sparanghelului:
1.Este cunoscut faptul ca este un
afrodisiac, regleaza nivelul hormonal si ajuta la echilibrarea vietii sexuale.
2.Reduce riscurile pe care le provoaca
o sarcina. Acidul folic prezent in aliment impulsioneaza dezvoltarea cerebrala
a fatului.
3.Creste fertilitatea si este eficient
femeilor in perioada menopauzei si a postmenstruatiei.
4.Mentine oasele sanatoase
prin contributia vitaminei K detinuta de sparanghel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu