luni, 6 iunie 2016

Calitatile si beneficiile sparanghelului

 Sursa imaginii: momjunction.com

Sparanghelul este un aliment cunoscut inca din timpuri stravechi datorita efectelor benefice pe care le are asupra organismului.
Numeroasele calitati ale acestuia il fac sa se incadreze in topul celor mai sanatoase alimente.
Contine cantitati importante de vitamina B (acid folic, B6, B12) precum si vitamina A, C, E, K. Totodata este o importanta sursa de minerale: fier, calciu, fosfor,  magneziu, zinc, potasiu.
La consumul sparanghelului caloriile sunt foarte mici, insa este bogat in fibre (esentiale pentru organism).
Datorita acestora este un luptator impotriva multor boli precum: diabet, reumatism, depresie, cancer, etc.
Cateva beneficii ale sparanghelului:
1.Este cunoscut faptul ca este un afrodisiac, regleaza nivelul hormonal si ajuta la echilibrarea vietii sexuale.
2.Reduce riscurile pe care le provoaca o sarcina. Acidul folic prezent in aliment impulsioneaza dezvoltarea cerebrala a fatului.
3.Creste fertilitatea si este eficient femeilor in perioada menopauzei si a postmenstruatiei.
4.Mentine oasele sanatoase prin contributia vitaminei K detinuta de sparanghel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu