marți, 29 decembrie 2015

Beneficiile consumului de vin rosu

sursa imaginii: winemeg.com

Vinul rosu este printre cele mai sanatoase alimente din lume. Nu degeaba este recomandat de  multi medicii pentru prevenirea si combaterea mai multor afectiuni ale organismului nostru, mai ales cardiovasculare.
Este bogat in antioxidanti, printre care si o substanta foarte importanta care se numeste resveratrol.
Resveratrolul protejeaza impotriva deteriorarii celulelor si previne declinul mental odata cu inaintarea in varsta. De asemenea protejeaza vasele de sange din cord prin aportul de lipoproteine cu densitate mare, reduce colesterolul, reduce formarea cheagurilor de sange, care pot duce la deteriorarea si chiar a atacului de cord.
O doza zilnica moderata a vinului rosu poate reduce cu pana 50 de procente aparitia accidentului vascular cerebral.
Recent, in urma unor studii facute deocamdata pe animale, s-a descoperit ca aceasta substanta poate contracara obezitatea si diabetul, care prin aparitia lor ajuta la dezvoltarea bolilor inimii. Totodata s-a decoperit ca o substanta din vin, numita quercetin, lupta impotriva celulelor canceroase, mai ales ale colonului.
Pe langa aceste beneficii majore stim cu totii efectul afrodisiac pe care il detine.
Asadar nu trebuie sa neglijam acest aliment, care, consumat in cantitati mici, ne protejeaza organismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu