sursa imaginii: winemeg.com
Vinul
rosu este printre cele mai sanatoase alimente din lume. Nu degeaba este
recomandat de multi medicii pentru
prevenirea si combaterea mai multor afectiuni ale organismului nostru, mai ales
cardiovasculare.
Este
bogat in antioxidanti, printre care
si o substanta foarte importanta care se numeste resveratrol.
Resveratrolul
protejeaza impotriva deteriorarii celulelor si previne declinul mental odata cu
inaintarea in varsta. De asemenea protejeaza vasele de sange din cord prin
aportul de lipoproteine cu densitate mare, reduce colesterolul, reduce formarea
cheagurilor de sange, care pot duce la deteriorarea si chiar a atacului de
cord.
O
doza zilnica moderata a vinului rosu poate reduce cu pana 50 de procente
aparitia accidentului vascular cerebral.
Recent,
in urma unor studii facute deocamdata pe animale, s-a descoperit ca aceasta
substanta poate contracara obezitatea si diabetul, care prin aparitia lor ajuta
la dezvoltarea bolilor inimii. Totodata s-a decoperit ca o substanta din vin,
numita quercetin, lupta impotriva
celulelor canceroase, mai ales ale colonului.
Pe
langa aceste beneficii majore stim cu totii efectul afrodisiac pe care il
detine.
Asadar
nu trebuie sa neglijam acest aliment, care, consumat in cantitati mici, ne
protejeaza organismul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu