sursa imaginii: www.spicedrop.co.uk
Daca
va ramane mai mult ardei iute si nu stiti ce sa mai faceti cu el ca sugerez sa
faceti un delicios sos de ardei.
Putem alege din mai multe variante de sosuri insa eu propun una care se realizeaza destul de usor.
Putem alege din mai multe variante de sosuri insa eu propun una care se realizeaza destul de usor.
Ingredientele
de care avem nevoie pentru acest sos sunt:
-
500 g ardei iuti/chilli taiati pe lungime fara samburi
-
700 g otet din vin alb
-
3 catei de usturoi
-
500 g zahar pudra.
Intr-un
mixer sau blender adaugam ardeii, otetul, usturoiul taiat marunt si zaharul.
Mixam pana cand obtinem o pasta. Transferam aceasta pasta intr-o tigaie si
fierbem la foc mic circa 5-8 minute pana cand zaharul se dizolva. Marim focul
si lasam sa fiarba inca 30-40 min. Pana cand sosul se ingroasa.
Punem
sosul astfel rezultat in borcane de 200 ml, sigilam bine si pastram intr-un loc
mai racoros: camara, beci, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu