vineri, 11 decembrie 2015

Cum sa preparam acasa un sos de ardei iute?

sursa imaginii: www.spicedrop.co.uk

Daca va ramane mai mult ardei iute si nu stiti ce sa mai faceti cu el ca sugerez sa faceti un delicios sos de ardei.
Putem alege din mai multe variante de sosuri insa eu propun una care se realizeaza destul de usor.
Ingredientele de care avem nevoie pentru acest sos sunt:
- 500 g ardei iuti/chilli taiati pe lungime fara samburi
- 700 g otet din vin alb           
- 3 catei de usturoi
- 500 g zahar pudra.
Intr-un mixer sau blender adaugam ardeii, otetul, usturoiul taiat marunt si zaharul. Mixam pana cand obtinem o pasta. Transferam aceasta pasta intr-o tigaie si fierbem la foc mic circa 5-8 minute pana cand zaharul se dizolva. Marim focul si lasam sa fiarba inca 30-40 min. Pana cand sosul se ingroasa.
Punem sosul astfel rezultat in borcane de 200 ml, sigilam bine si pastram intr-un loc mai racoros: camara, beci, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu