marți, 29 decembrie 2015

Importanta consumulului si a tipului de peste

sursa imaginii: medpagetoday.com

Pestele este o sursa bogata de proteine si un procentaj scazut de grasime. Cateva dintre beneficiile consumului de peste: ne imbunatateste starea dintilor si a gingiilor, a parului, lupta impotriva bateriilor, regleaza nivelul colesterolului, etc.
Carnea este bogata in acizi grasi omega 3 (care trebuie sa il procuram din aceste surse), care reduce riscul aparitiei atacului de cord iar pentru femeile insarcinate ajuta la dezvoltarea creierului fatului.
Totodata carnea contine uleiuri cu vitamina D,  importante pentru sanatatea oaselor, a bolilor glandei tiroide si vitamin A.
La consumul de peste trebuie sa tinem cont si de cantitatea de mercur pe care o pot contine carnea. Mercurul consumat intr-o cantitate mai mare este daunator (pentru organismul copiilor dar si al adultilor) si pot atrage mai multe complicatii cum ar fi: dificultati locomotorii, de vorbire, insomnii, etc.
S-a descoperit in urma unor studii ca pestii oceanici contin cele mai mari concentratii de mercur, printre acestia enumerandu-se tonul alb, rechinul, peste spada. Acestia trebuie evitati. Pestii care au un procentaj mic de mercur sunt: sardinele, somonul de Alaska, pastravul.
In tara noastra, mai ales, din cauza pretului putini isi permit sa manance foarte des carne de peste. Dar trebuie sa tinem cont ca daca pentru sanatate trebuie sa facem sacrificii si sa introducem pestele cat mai des in alimentatia noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu