sâmbătă, 19 decembrie 2015

Idei practice de curatare in bucatarie

sursa imaginii: www.bonappetit.com

Fiecare femeie se confrunta cu diferite probleme in bucatarie. Problemele principale sunt petele greu de inlaturat de pe diferite suprafete.  Iata cateva idei foarte utile pentru:
1.Cuptorul aragazului
Daca acest cuptor este murdar (ulei ars, mancare uscata, etc.) putem face un amestec din bicarbonat de sodiu si otet. Pe un burete punem bicarbonatul de sodiu si otetul, frecam bine interiorul cuptorului pana cand devine ca o pasta. Asteptam 2-3 ore ca sa actioneze dupa care clatim bine. Aceasta combinatie este foarte buna deoarece dizolva si curata foarte bine.
2. Chiuveta
Pentru curatarea eficienta a chiuvetei fara alte solutii decat ceea ce avem prin bucatarie va prezint o reteta fara chimicale. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: bicarbonat de sodiu, sare, sapun lichid vase, otet, 2 lamai. Urmam urmatorii pasi:
- udam bine chiuveta si punem bicarbonatul de sodiu pe suprafata chiuvetei. In contact cu apa se va forma o pasta. Lasam asa timp de 5 minute. Clatim insistent cu apa din belsug, punem iarasi pe scurgere un pic de bicarbonat de sodiu si cu o periuta de dinti o curatam. Clatim bine.
- inmuiem o carpa curata in otet si o introducem in gaura de scurgere a chiuvetei. Mai lasam aproximativ 20 minute. Luam carpa, iar cu  periuta de dinti curatam scurgerea si clatim bine.
- punem lamaile taiate felii in gaura de scurgere si dam drumul apei calde. Mai lasam 2 minute.
Astfel chiuveta va fi curata si nu va mirosi deoarece folosim lamaia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu