sâmbătă, 12 decembrie 2015

Ce trebuie sa stim cand achizionam un autoturism?

sursa imaginii: howfreeami.com

Masinile pe benzina sunt mai ieftine decat masinile diesel. Daca alegem varianta pe motorina pretul combustibilului este aproape la fel ca si benzina, pretul masinii este mai mare iar intretinerea mai scumpa.
Trebuie sa luam in calcul si distanta pe care o parcurgem zilnic. Astfel daca parcurgem mai mult de 50 km, mai buna este varianta diesel.
O alta optiune care ar putea detrona diesel-ul este montarea instalatiei de GPL pe autoturismelor pe benzina. Investitia incepe de la 500 euro si ajunge la circa 2000 euro (in functie de cilindrii motorului) care ar diminua costurile calatoriilor cu pana la 40-50%.
Dezavantajele acestui sistem sunt: un portbagaj mai mic prin instalarea acestuia, o scadere a puterii masinii (nesemnificativa).
Marimea motorului si vechimea autoturismului este iarasi un lucru foarte important. Un motor cu o capacitate cilindrica mare duce automat la un consum de combustibil mai mare. In plus de acest lucru valoarea RCA-ul, rovinieta, impozitul va fi direct proportional cu marimea motorului.
Vechimea masinii duce la un consum mai mare si la o predispunere la mai multe reparatii necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu