luni, 28 decembrie 2015

Cum sa grabesti orhideea sa infloreasca?

sursa imaginii: whatcomflowers.net

Orice planta inflorita este mult mai deosebit decat in orice stadiu al evolutiei. De aceea trebuie sa mentinem florile in viata cat mai mult timp posibil. Cresterea orhideelor include printre altele si ingrijirea atenta in perioada de inflorire. Aceasta necesita cateva cunostinte suplimentare pentru ca florile sa fie rezistente si frumoase o perioada cat mai lunga. In functie de tipul orhideelor depinde si durata de viata a florilor (intre 2 si 4 luni), inflorind de obicei de 1-2 ori pe an.
In primul rand, fiind o planta sensibila, trebuie sa avem grija sa nu exageram cu apa deoarece radacina nu trebuie sa fie inundata.
Al al doilea aspect foarte important pentru flori este temperatura. Orhideele infloresc de obicei cand temperatura este mai scazuta iar daca mentinem un mediu racoros grabim inflorirea plantei.
Un alt lucru important pentru flori este ca in apropierea lor sa nu existe insecte care le pot poleniza. Prin polenizare floarea moare aproape instantaneu.
Si lumina este importanta pentru bunastarea orhideelor. Insa trebuie sa avem grija ca lumina  sa fie indirecta  iar spatiul unde se afla planta trebuie sa fie bine luminat.
Ultima dar nu cea din urma problema care o mai au orhideele respectiv florile ei
este umiditatea. Sa incercam sa nu tinem planta inflorita in umezeala. Aceasta influenteaza aparitia anumitor boli ale plantei.
Daca tinem cont de aceste aspecte ne vom bucura din plin de planta infloritoare repede si mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu